In the hip Belgian district of Cologne, the task was to model a cool ‘in’ bar complete with restaurant out of a former, run-down beer joint. To support optimally the professional running of the restaurant, the functional processes were meticulously studied and interpreted in architectural language. A particular challenge was to break up the narrow, very long room so as to create cosy areas for guests. By playing skilfully with room heights, light incidence and proportions, we succeeded in creating an exciting sequence of rooms offering the most varied qualities for patrons of the bar. While the generosity of the space created represented a particular challenge in terms of static, the new supports now bear historical exposed brickwork. A glass pent roof was integrated parallel to the bar, which at the end of the room is generously constructed over the entire width. Thus, the room, contrary to expectation, is filled with natural light. Guests always end up grinning in the toilets when washing their hands: the replacement of the wall with an integrated, half-length mirror creates an amusing diversion.

Location
Köln
Type
Experiencing city
Client
Balthasar FMB Gastronomiebetrieb GmbH & Co. KG
Time Frame
2013 – 2014
Size
Approx. 600 m² GFA
Status
Completed
Photography
Lioba Schneider

You

We look forward to
your message!