In one of the towers along Rauti­strasse in Zurich’s Freilager develo­pment, &MICA designed and planned roughly 600 m² of gross floor area for the discerning interiors of an eye clinic with operating room and study centre. The execution of the spaces not only meets the highest clinical standards but also excels with appealing aesthetics and well thought-through functio­n­ality. A floor plan syste­ma­ti­cally tailored to the work optimises the workflows: Internal hallways that encircle the tower’s central vertical circu­lation core link all the treatment rooms and waiting zones.

A clear colour concept diffe­ren­tiates the various areas. Upscale materials such as walnut, marble and dark leather transmit a serious yet elegant impression. Dark wall panelling and an elegant reception counter with a mirrored base convey the inviting character of the spacious entrance. In the waiting area, soft armchairs give rise to a dignified and comfor­table atmos­phere. In contrast to this, the treatment rooms and the operating room – which are all in white – radiate clinical purity and medical profes­sio­nalism.

Location
Zürich
Type
Working
Client
Augen­klinik Zürich West
Time Frame
2017 – 2019
Size
Approx. 600 m² GFA
Services
LPH 1 – 5 HOAI
Status
Completed
Photo­graphy
Beat Bühler

You

We look forward to
your message!